Artiști Împreună
În martie 2020, Centrul Cultural Clujean împreună cu Observatorul Român de Sănătate lansa un apel către artiștii români pentru idei de lucrări în relație cu situația de criză cauzată de pandemia globală COVID-19. Ghidați de cele trei teme propuse – #responsabilitate #împreună #eroi, peste 45 de artiști au fost selectați pentru a produce lucrări în acest context fără precedent.
Expoziția prezintă o selecție a lucrărilor realizate pentru mișcarea Artiști Împreună, un manifest pentru mobilizarea artei și artiștilor în relație cu temele actuale. Platforma online, cât și expoziția, sunt însă și o mostră a creativității dincolo de context. Afirmarea rolului artei în societate este parte din intenția Artiști Împreună, care a inspirat un proiect similar în Faro, Portugalia, destinat scenei de artă locale.
Artiști: Adela Holdon, Adrian Balcău , Alexandra Felseghi, Alexandra Iliescu, Alina Andrei, Alina Mișoc, Amalia Vornicu, Ana-Maria Coroi, Andrei Pungovschi, Andrei Tonița, Anelise Salan, Annabella Orosz, Anonim, Cezara Moraru, Cristina Pîrvu, Diana Barbu, Edith Pojum, Harcea Pacea, Ioana Păun, Ioana Petre, Koter Vilmos, Mălina Moncea, Maria Năstase, Orsolya Gál, Paul Mureșan, Robert Obert, Sebastian Danciu, Zelmira Szabo.
Expoziție coordonată de Corina Bucea, Project Manager – Centrul Cultural Clujean
Cu sprijinul: Asociația Fotopia, Muzeul de Artă Cluj-Napoca